Pri dvoch dopravných nehodách sa zranilo osem ľudí

15.02.2011 Prešov

Prešov 15. februára (TASR) – Pri dvoch dopravných nehodách, ktoré sa stali v priebehu jednej hodiny v Prešovskom okrese sa dnes popoludní zranilo spolu osem ľudí. TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného ...
Prvá nehoda sa stala krátko po 13. hodine na Vranovskej ulici v mestskej časti Nižná Šebastová v Prešove, kde sa narazilo vozidlo dopravnej zdravotnej služby do poľského kamióna.
Džobaník uviedol, že podľa doterajšieho zisťovania vodič ťahača, ktorý išiel v pravom jazdnom pruhu začal brzdiť, nakoľko vozidlo pred ním odbočovalo z hlavnej cesty. Vodič Škody 1203, ktorý prevážal pacientov, pravdepodobne nestihol včas zareagovať a kamiónu sa snažil vyhnúť, to sa mu však nepodarilo a pri odbočovaní do ľavého jazdného pruhu narazil do zadnej časti nákladného auta.
Pri zrážke sa zranilo päť prevážaných osôb a vodič dopravnej zdravotnej služby. Jednu osobu museli hasiči vyslobodiť z auta pomocou hydraulického náradia. Všetkých odviezli sanitky do Nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana (FNsP).
Hovorkyňa FNsP Renáta Koziaková potvrdila, že v nemocnici zostali hospitalizované tri osoby. \"V dvoch prípadoch išlo o zlomeniny členkov a v jednom o zlomeniny stehennej kosti a predkolenia. Ich stav vyžadoval operačné zákroky, \" konštatovala hovorkyňa. Dodala, že zvyšní traja účastníci tejto dopravnej nehody, ktorí utrpeli prevažne tržné rany, boli ošetrení ambulantne a prepustení do domáceho liečenia.
Ďalšie dve osoby sa zranili pri zrážke dvoch osobných áut pri obci Chminianska Nová Ves, okres Prešov, ktorá sa stala krátko pred 14. hodinou. Podľa Džobaníka jedno z vozidiel z doposiaľ nezistených príčin prešlo do protismeru a došlo k zrážke, pri ktorej utrpeli zranenia obaja vodiči.
\"Zdravotný stav jedného z pacientov si vyžadoval hospitalizáciu, je na pozorovaní kvôli otrasu mozgu a zlomeninám. Druhý s pomliaždeninou hrudníka bol ošetrený ambulantne. Ošetrujúcim lekárom mu bola odporučená hospitalizácia, avšak túto odmietol s tým, že podpísal reverz a v liečbe bude pokračovať v mieste bydliska, \" spresnila Koziaková.
 

Vyberte región

mark